Boizel
Jedna rodina a už päť generácií. Vinárstvo bolo založené v roku 1834 a teda patrí k malej skupinke tých, čo produkujú víno už takme dve storočia. V tom čase doba Champagne veľmi nepriala - zbery boli veľmi chudobné v kvalite aj kvantite. Ťažko tu hovoriť o druhotnej fermentácii, keďže úloha cukru a kvasiniek nebola celkom pochopená. Prvým ročníkom bol 1865. Postupom času sa však vinárstvo prebojovalo medzi tie najlepšie značky z pohľadu kvality. Vinárstvo používa len mušt z prvého lisovania, tzn. len TOP kvalita ide na výrobu týchto Champagne. Ďaľším podstaným rozdielom je, že vinárstvo necháva vína zrieť po druhotnej fermentácii minimálne 3 roky na kvasinkách, čo im dodáva plný a nádherný charakter. Veľkým nadšencom týchto vín bol Alfred Hitchcock.
Hrozno na produkciu svojich vín majú jednak z vlastných viníc ale tiež od vinohradníkov, ktorých má vinárstvo zakontrahované po desaťročia. To im garantuje tú najlepšiu kvalitu prichádzajúcu z vinice s ktorou môžu pracovať. Pivnice Boizel sa nachádzajú na najprestížnejšej Avenue de Champagne v mestečku Épernay, kde susedia stými najslávnejšími značkami, s ktorými sa môžu bez rozpakov rovnať. Aktuálne je vo vedúcej pozícii pani Boizel, čo ich radí medzi úsku skupinku stále viac promovaných vinárstiev, ktoré vedie nežnejšie pohlavie.
Hrozno na produkciu svojich vín majú jednak z vlastných viníc ale tiež od vinohradníkov, ktorých má vinárstvo zakontrahované po desaťročia. To im garantuje tú najlepšiu kvalitu prichádzajúcu z vinice s ktorou môžu pracovať. Pivnice Boizel sa nachádzajú na najprestížnejšej Avenue de Champagne v mestečku Épernay, kde susedia stými najslávnejšími značkami, s ktorými sa môžu bez rozpakov rovnať. Aktuálne je vo vedúcej pozícii pani Boizel, čo ich radí medzi úsku skupinku stále viac promovaných vinárstiev, ktoré vedie nežnejšie pohlavie.