Boizel

Jedna rodina a už päť generácií. Vinárstvo bolo založené v roku 1834 a teda patrí k malej skupinke tých, čo produkujú víno už takme dve storočia. V tom čase doba Champagne veľmi nepriala - zbery boli veľmi chudobné v kvalite aj kvantite. Ťažko tu hovoriť o druhotnej fermentácii, keďže úloha cukru a kvasiniek nebola celkom pochopená. Prvým ročníkom bol 1865. Postupom času sa však vinárstvo prebojovalo medzi tie najlepšie značky z pohľadu kvality. Vinárstvo používa len mušt z prvého lisovania, tzn. len TOP kvalita ide na výrobu týchto Champagne. Ďaľším podstaným rozdielom je, že vinárstvo necháva vína zrieť po druhotnej fermentácii minimálne 3 roky na kvasinkách, čo im dodáva plný a nádherný charakter. Veľkým nadšencom týchto vín bol Alfred Hitchcock.

Hrozno na produkciu svojich vín majú jednak z vlastných viníc ale tiež od vinohradníkov, ktorých má vinárstvo zakontrahované po desaťročia. To im garantuje tú najlepšiu kvalitu prichádzajúcu z vinice s ktorou môžu pracovať. Pivnice Boizel sa nachádzajú na najprestížnejšej Avenue de Champagne v mestečku Épernay, kde susedia stými najslávnejšími značkami, s ktorými sa môžu bez rozpakov rovnať. Aktuálne je vo vedúcej pozícii pani Boizel, čo ich radí medzi úsku skupinku stále viac promovaných vinárstiev, ktoré vedie nežnejšie pohlavie.