pivnica mátyás
Našou filozofiou tak pri pestovaní viniča, ako pri výrobe vína je vrátiť sak prírodným metódam. Pri pestovaní sme prešli na ekologické vinohradníctvo, teda nepoužívame herbicídy, pesticídy ani žiadne umelé hnojivá, ktoré by prekryli minerálne látky dostávajúc z pôdy do hrozna a vína. Proti hubovým chorobám sú použité iba tradičné kontaktné (meď, síra) a biologické (výťažky z byliniek) prípravky, a aj tie iba v obmedzenom množstve. V snahe dosiahnuť čím vyššiu kvalitu hrozna, úrodu redukujeme na 1 kg na jednom koreni. Pri výrobe vína taktiež uprednostňujeme tradičné metódy vinifikácie pred reduktívnou technológiou a sudové kvasenie a zrenie. Okrem síry pre stabilizáciu vína nepoužívame žiadne pomocné preparáty, ani ušľachtilé kultúry kvasiniek, ktoré síce uľahčujú život vinárom, ale do vína vnášajú cudzie tóny. Našou snahou je vyrobiť také vína, ktoré čo najviac odzrkadľujú terroir našich vinohradov.